Польща відправила ще 200 нелегалів з кордону назад у Білорусь

Польща відправила ще 200 нелегалів з кордону назад у Білорусь

Укрінформ
Польські прикордонники у суботу, 4 вересня, запобігли 200 випадкам незаконного перетину білорусько-польського кордону і затримали 7 громадян Іраку, які перейшли кордон з білоруської сторони.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє білоруський портал Хартыя97 з посиланням на прикордонну службу Польщі.

Також затримано і провідників мігрантів: за допомогу в незаконному перетині кордону затримано двох поляків і одного сирійця з посвідкою на проживання у Німеччині.

«Завдання чоловіків полягало в тому, щоб забрати мігрантів з кордону і доставити їх, швидше за все, вглиб Польщі або у Німеччину», - зазначила прессекретар Прикордонної служби Польщі Анна Михальська.

У серпні цього року польські прикордонні служби зафіксували 3,5 тисячі спроб незаконного перетину білорусько-польського кордону. За місяць затримали майже 1 тисячу порушників. У тому ж місяці минулого року польські прикордонники не зафіксували жодної спроби перетину кордону з Білоруссю.

Крім цього, на кордоні продовжує залишатися група з 24-30 мігрантів. Білоруська сторона «регулярно постачає їх продуктами і заряджає телефони і пауербанки за допомогою електрогенератора», як стверджують у прикордоннму відомстві Польщі.

Читайте також: У Литву прибув український гумвантаж для облаштування кордону

Як повідомлялося, режим Лукашенка спровокував міграційну кризу на кордонах Білорусі з Литвою, Латвією та Польщею. Мігранти з Іраку, Сирії та ряду африканських країн масово прибували в Білорусь, а прикордонна служба цієї держави доставляла їх до кордонів ЄС.

Уряди трьох країн були змушені ввести надзвичайний стан в районах, що межують з Білоруссю. При цьому Мінськ бвинувачував європейських сусідів у «жорстокому» поводженні з мігрантами і у порушенні прав людини.

За деякими оцінками, на території Білорусі зібралися близько 10 тисяч мігрантів. З наближенням зими ця ситуація загрожує перерости у масштабну гуманітарну кризу.

Фото: Podlaski Oddział SG

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-