У річницю путчу в Чилі сталися сутички

У річницю путчу в Чилі сталися сутички

Укрінформ
У 48-му річницю перевороту у Чилі сталися сутички між протестувальниками та поліцейськими, правоохоронці застосовували сльозогінний газ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Prensa Latina.

У суботу в столиці Чилі Сантьяго відзначили 48-ту річницю перевороту проти президента соціаліста Сальвадора Альєнде. Традиційно, в цю дату сотні людей прийшли, щоб вшанувати президента біля його пам’ятника.

Як і кожного року, тисячі людей зібралися на площі Пласа-де-Лос-Ероес, щоб вирушити на паломництво до генерального кладовища, де похований Альєнде та багато інших жертв диктатури, яка встановилася після перевороту.

Читайте також: В ООН занепокоєні жорстокою реакцією талібів на мирні протести

Хода переважно відбувалася мирно, але окремі групи демонстрантів кидали файєри у співробітників поліції, а також намагалися спорудити барикади. Для розгону демонстрантів правоохоронці застосували сльозогінний газ.

Демонстрацію організували ліві партії, молодіжні організації, профспілки, громадські рухи та спільноти родичів жертв диктатури.

Як повідомлялося, Піночет, який прийшов до влади в Чилі 1973 року в результаті військового перевороту, правив країною до 1990 року. Проти Піночета було розпочато судове розслідування за злочини, здійснені військовою хунтою, проте 2006 року воно було припинене у зв'язку зі смертю обвинуваченого.

Фото: plenglish.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-