В Японії продовжили надзвичайний стан через коронавірус

В Японії продовжили надзвичайний стан через коронавірус

Укрінформ
Термін дії режиму надзвичайного стану у зв'язку з коронавірусом у багатьох частинах Японії, включаючи Токіо й Осаку, продовжений до 30 вересня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NHK.

Це рішення набрало чинності у понеділок, 13 вересня, і поширилося на 19 із 47 префектур країни.

У префектурах Міягі й Окаяма режим НС був скасований, але вони переведені в режим квазінадзвичайних заходів, який наразі введений у шести інших префектурах і також триватиме до 30 вересня.

Уряд планує зміцнити медичну систему шляхом таких заходів, як забезпечення більшої кількості лікарняних ліжок для пацієнтів із коронавірусом. Він також має на меті збільшити число об'єктів, де пацієнти з COVID-19 можуть пройти процедури, включаючи прийом кисню.

Читайте також: У Болгарії власники ресторанів протестують проти нових карантинних обмежень

У зв'язку з тим, що наступного тижня в країні відзначаються два національних свята, уряд закликає населення утримуватися від поїздок до інших префектур.

Центральний уряд планує продовжувати розширювати вакцинацію і здійснювати інші протиінфекційні заходи у співпраці з місцевими органами влади з тим, щоб мати змогу скасувати режим НС наприкінці місяця, як це заплановано.

Читайте також: Італія розширює дію COVID-паспортів на сферу освіти

За даними сайту Worldometer, з початку пандемії коронавірусу в Японії було зафіксовано понад 1,6 млн випадків COVID-19, зокрема 16,7 тис. смертельних, одужали більш як 1,4 млн хворих.

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 13 вересня зафіксовано понад 225,4 млн випадків зараження коронавірусом, одужали більш ніж 202 млн осіб.

Фото: KUN.UZ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-