Байден відзначив внесок громадян Білорусі й Молдови у боротьбу за демократію

Байден відзначив внесок громадян Білорусі й Молдови у боротьбу за демократію

Укрінформ
США продовжать допомагати іншим країнам відстоювати демократичні цінності в протистоянні авторитаризму.

Про це заявив у промові на 76-й сесії Генасамблеї ООН президент США Джо Байден, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Авторитаризм у світі може прагнути проголосити кінець епохи демократії, але авторитарні лідери помиляються»,- сказав Байден.

Він підкреслив, що демократія існує повсюди, де відбувається протистояння авторитаризму.

«Вона живе в антикорупційних активістах, правозахисниках, журналістах, а також у протестувальниках, які виступають за мир на передовій цього протистояння в Білорусі, М'янмі, Сирії, Кубі, Венесуелі - будь-де», - перелічив Байден.

У цьому контексті президент США також згадав «гордих громадян Молдови, які допомогли здобути переконливу перемогу демократичним силам» у своїй країні.

Читайте також: Байден починає у Нью-Йорку важливий для світової політики тиждень – Білий дім

«І хоча жодна демократична країна не є досконалою, включно зі США – які продовжать боротися за найвищі ідеали… протистояти насильству й заколотам – демократія залишається найкращим інструментом, аби розкрити всі наші сили й людський потенціал», - підсумував Байден.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку розпочалися загальні дебати 76-ї сесії Генеральної Асамблеї за участі глав держав та урядів понад сотні країн. З високої трибуни світові лідери проголошують свої пріоритети й бачення майбутнього розвитку світу. Президент України також узяв участь у відкритті загальних дебатів.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-