КНДР назвала передчасною заяву Сеула про офіційне закінчення корейської війни

КНДР назвала передчасною заяву Сеула про офіційне закінчення корейської війни

Укрінформ
Північна Корея назвала заклик Півдня оголосити про офіційне закінчення корейської війни передчасним, оскільки він не дає гарантій відмови від «ворожої політики США» щодо КНДР.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Нехай сотні разів проголосять закінчення війни, але не буде ніяких змін, поки не зміниться політична обстановка навколо нас і не зміниться ворожа політика США», - заявив заступник міністра закордонних справ Північної Кореї Рі Тхе Сон.

Раніше президент Південної Кореї Мун Чже Ін на Генеральній Асамблеї ООН повторив заклик до офіційного припинення корейської війни і запропонував, щоб дві Кореї разом із США або з США й Китаєм зробили таку заяву.

Південна й Північна Кореї технічно все ще перебувають у стані війни після того, як їхній конфлікт 1950-1953 років закінчився припиненням вогню, а не мирним договором.

Читайте також: Знімки зі супутника засвідчили, що КНДР розширює завод з виробництва урану

Президент США Джо Байден під час виступу перед ГА ООН заявив, що Сполучені Штати хочуть «стійкої дипломатії» для врегулювання кризи, пов'язаної з ядерною програмою Північної Кореї і програмами балістичних ракет.

Північна Корея відкинула спроби США вступити в діалог, а глава наглядового органу ООН з атомної енергії заявив на цьому тижні, що ядерна програма Пхеньяна йде «повним ходом».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-