The Lancet розпустив групу науковців, які досліджували походження COVID-19

The Lancet розпустив групу науковців, які досліджували походження COVID-19

Укрінформ
Голова комісії з COVID-19 журналу The Lancet та професор Колумбійського університету Джеффрі Сакс розпустив групу вчених, які вивчали походження нового коронавірусу, що спричинив епідемію. Причина - конфлікт інтересів.

Як передає Укрінформ, про це пише The Wall Street Journal.

Як пише видання, EcoHealth Alliance — американська неурядова організація, що вивчає поширення вірусів від тварин до людей, з минулого року перебуває під пильною увагою науковців та членів Конгресу США. Вона упродовж багатьох років співпрацювала з Інститутом вірусології у китайському місті Ухань, де зафіксували перший спалах COVID-19.

Читайте також: У США почали щеплювати бустерною дозою COVID-вакцини

Окрім того, очільник EcoHealth Alliance Пітер Дашак - відомий противник версії походження коронавірусу з лабораторії. Раніше він їздив до китайського міста Уханяь у складі міжнародної групи експертів ВООЗ для виявлення походження хвороби. Згодом організація опублікувала повну версію доповіді експертів, де версію з витоком з лабораторії назвали «вкрай малоймовірною».

Читайте також: У світі зафіксували 231,9 мільйона випадків COVID-19

Як повідомив голова, комісія журналу The Lancet продовжить дослідження походження коронавірусу, свій внесок в її роботу також зроблять експерти в галузі біологічної безпеки. Очікується, що доповідь комісії буде опубліковано у 2022 році.

Читайте також: Влада Сальвадору схвалила щеплення третьою дозою вакцини від COVID-19

Як повідомлялося, у світі станом на ніч 26 вересня зафіксовано 232,215,220 випадків коронавірусу, зокрема 4,756,057 летальних, одужали 208,814,430 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-