Британія посилює покарання за перекриття автошляхів

Британія посилює покарання за перекриття автошляхів

Укрінформ
У Великій Британії протестувальникам, котрі блокують рух транспорту на автомагістралях, загрожуватиме суворіше покарання - аж до шести місяців ув’язнення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The News Portsmooth.

Нові норми, ухвалені урядом Британії, забороняють перекриття автомобільних шляхів у Лондоні та його околицях. Також поза законом оголошується будь-яка діяльність, що завдає шкоди дорожньому покриттю та інфраструктурі. Окрім того, протестувальникам (ідеться насамперед про кліматичних активістів) заборонять залишати транспортні засоби на проїжджій частині.

Порушникам загрожуватиме штраф або ув’язнення на термін до шести місяців. Їх також можуть змусити відшкодовувати збитки, заподіяні транспортній інфраструктурі.

Читайте також: У Британії можуть залучити військових до боротьби з дефіцитом водіїв вантажівок

Коментуючи нововведення, міністр транспорту Великої Британії Грант Шаппс сказав: "Ми продовжимо робити все можливе, щоб запобігти руйнівній та небезпечній поведінці,з боку активістів руху Insulate Britain".

Як повідомлялося, під час акцій активістів за захист клімату поліція Лондона затримала понад 500 членів руху Extinction Rebellion.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-