У Польщі впіймали підозрюваного у шпигунстві для Білорусі

У Польщі впіймали підозрюваного у шпигунстві для Білорусі

Укрінформ
Агенція внутрішньої безпеки (ABW) Польщі затримала громадянина країни, який підозрюється у співпраці з КДБ Білорусі.

Чоловіка затримано 10 жовтня і рішенням суду тимчасово заарештовано на три місяці, передає Укрінформ з посиланням на повідомлення речника міністра-координатора спецслужб РП Станіслава Жарина.

Як зазначається, ABW під контролем Національної прокуратури у Варшаві веде слідство у справі участі особи у діяльності білоруської розвідки на шкоду Польщі.

Інформується, що затриманим є громадянин Польщі, якому висунуто звинувачення у шпигунстві для КДБ Білорусі. Особа з 1981 по 1999 роки працювала у польській міліції, а згодом поліції, і завершила службу в 2001 році у Прикордонній службі РП.

За рішенням суду у Варшаві 11 жовтня його було заарештовано на три місяці.

Як відомо, польсько-білоруські відносини різко погіршилися в серпні минулого року, коли Польща не визнала результатів президентських виборів в РБ, надаючи підтримку громадянському суспільству в Білорусі. Режим Лукашенка звинуватив Польщу у зазіханні на територіальну цілісність країни, сторони обмінялися висилкою кількох дипломатів з обох країн. Влада Білорусі арештувала кількох діячів польської національної меншини, зокрема лідерку невизнаного Мінськом Об’єднання поляків у Білорусі Анжеліку Борис, де вона перебуває й досі.

Читайте також: Росія вкрала у Британії формулу для «Спутник V» – The Sun

З серпня на польсько-білоруському кордоні спостерігається міграційна криза, викликана напливом біженців з країн Близького Сходу та Африки. Польща запровадила надзвичайний стан у населених пунктах, що межують з Білоруссю. Варшава звинувачує Мінськ у гібридних діях проти Польщі, Литви та Латвії, що полягають у целеспрямованих і добре скоординованих діях по направленню нелегальних мігрантів на кордон.

Фото: gov.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-