Кафе, кінотеатри та басейни: куди у Болгарії пускатимуть тільки з COVID-сертифікатом

Кафе, кінотеатри та басейни: куди у Болгарії пускатимуть тільки з COVID-сертифікатом

Укрінформ
У Болгарії запровадять вимогу надавати COVID-сертифікат для доступу до ресторанів, кінотеатрів, тренажерних залів, а також торговельних центрів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

З 21 жовтня люди, які хочуть відвідувати закриті громадські приміщення, зокрема кафе, готелі, концертні зали, музеї та басейни, повинні надати так званий "паспорт здоров’я" - цифровий або паперовий сертифікат, що свідчить про щеплення, негативний тест чи одужання від COVID-19, зазначив міністр охорони здоров'я Стойчо Кацаров.

"Кількість нових інфекцій та смертей зростає. Це змушує нас запроваджувати додаткові заходи. Усі заходи у приміщенні мають проводитись із "зеленим сертифікатом"", - додав він, звертаючись до співгромадян із закликом робити щеплення.

Наразі Болгарія є найменш щепленою від коронавірусу країною ЄС та має найвищий рівень смертності унаслідок пандемії в Євроспільноті протягом останніх двох тижнів.

Читайте також: Грузія оновила правила в'їзду для іноземців

Лише 25% з семи мільйонів населення Болгарії отримали щонайменше одну дозу вакцини від COVID-19, що значно нижче середнього показника в країнах ЄС - майже 80%.

Як повідомлялося, у світі станом на ранок 19 жовтня зафіксували 241 893 805 випадків зараження коронавірусом. Зокрема, виявлено 4 920 618 смертей, одужали 219 241 456 осіб.

Фото: DR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-