Грузинський омбудсмен радить перевести Саакашвілі з в'язниці до лікарні

Грузинський омбудсмен радить перевести Саакашвілі з в'язниці до лікарні

Укрінформ
Омбудсмен Грузії радить перевести експрезидента Міхеіла Саакашвілі з в'язниці та в'язничної лікарні до іншого медичного закладу. Мовиться також, що наразі там "є ризики з точки зору безпеки".

Про це йдеться на сторінці Офісу омбудсмена Грузії у Фейсбук, передає Укрінформ.

Омбудсмен заявив, що перевірив в'язницю Руставі та в'язничну лікарню, де перебуває третій президент Грузії Міхеіл Саакашвілі. В результаті перевірки з'ясували, що ситуація в закладі щодо надання медичної допомоги не повністю відповідає висновку та рекомендаціям групи лікарів від 23 жовтня 2021 року. Також "є ризики з точки зору безпеки".

Читайте також: Адвокат Саакашвілі заявляє про підготовку його ліквідації

В Офісі омбудсмена Грузії надали певні висновки щодо перебування Саакашвілі.

"Враховуючи висновок багатофункціональної групи лікарів, вважаємо, що Міністерство юстиції та Спеціальна пенітенціарна служба мають обрати альтернативний медичний заклад, де можна буде надавати повноцінні та адекватні медичні послуги та забезпечити безпеку третього президента Грузії", – заявили у відомстві.

Читайте також: Прем’єр Грузії назвав маячнею інформацію про підготовку «вбивства» Саакашвілі

Як повідомлялося, адвокат колишнього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі Ніколоз Гварамія заявив, що в лікарні, куди хочуть перевести політика, його ліквідують.

Колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі, який вже понад 15 днів голодує у в'язниці, погодився на допуск групи лікарів, сформованої за ініціативою Міністерства юстиції. 23 жовтня йому здійснили процедуру переливання крові, щоб стабілізувати стан здоров'я.

Читайте також: Лікарі рекомендували госпіталізувати Саакашвілі

Саакашвілі очолював Грузію у 2008-2013 роках. Після поразки на виборах 2013 року залишив країну. Проти політика порушили низку кримінальних проваджень, за деякими з них його було заочно засуджено до ув'язнення. У 2015 році його позбавили грузинського громадянства, вже майже шість років він є громадянином України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-