Польща збільшила кількість військових на кордоні з Білоруссю до 15 тисяч

Польща збільшила кількість військових на кордоні з Білоруссю до 15 тисяч

Укрінформ
Кількість військовослужбовців на польсько-білоруському кордоні збільшена до 15 тисяч, не виключається подальше нарощування військового контингенту.

Про це в ефірі Польського радіо повідомив міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак, передає Укрінформ.

«На кордоні є зараз 15 тисяч військовослужбовців, їх кількість збільшено. Звичайно, за потреби цю кількість може бути ще збільшено», - зазначив Блащак.

Міністр підтвердив, що минула ніч на кордоні не була спокійною: було багато спроб з боку мігрантів прорвати кордон.

За його словами, мігранти, які намагаються прорвати польський кордон, дещо змінили тактику дій. «Якщо два дні тому ми мали одну велику групу, яка сконцентрувалася неподалік Білостоцької Кузниці і там була спроба прорвати кордон, то зараз маємо справу з меншими групами, хоча також великими, які одночасно у кількох місцях атакують польський кордон»,- підкреслив міністр.

За його словами, усі спроби прориву кордону провалилися, а осіб, які прорвалися через кордон, затримали.

За повідомленням Прикордонної служби Польщі у Твіттері, упродовж минулої доби зафіксовано 599 спроб нелегального перетину кордону мігрантами, затримано дев’ять осіб.

Читайте також: Маас: Лукашенко закручує спіраль напруженості з ЄС

Як відомо, міграційна криза на білорусько-польському кордоні триває із серпня. Польща звинувачує Білорусь у навмисно створеному міграційному тиску на РП та ЄС.

8 листопада велика група мігрантів зробила спробу силового перетину кордону з Польщею.

Польща ініціюватиме в ЄС введення нових санкцій проти Білорусі, а також проти авіакомпаній, які перевозять мігрантів з Близького Сходу до РБ. Йдеться про білоруську «Белавіа», російський «Аерофлот» і турецькі Turkish Airlines, які щотижня виконують загалом приблизно 40 авіарейсів до Мінська.

Фото: PAP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-