Бельгія планує зробити COVID-вакцинацію обов’язковою для всіх

Бельгія планує зробити COVID-вакцинацію обов’язковою для всіх

Укрінформ
Урядовий консультативний комітет Бельгії розгляне можливість скорочення періоду між основним курсом COVID-вакцинації та бустерним щепленням, а також запровадження в країні обов’язкової вакцинації.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише бельгійське видання The Brussels Times із посиланням на федерального міністра охорони здоров’я Франка Ванденброке.

«Наступне засідання консультативного комітету відбудеться 22 грудня. Ті, хто думають, що він обговорить пом’якшення обмежень, помиляються… Будуть розглянуті пропозиції щодо нового COVID-барометру (оцінки показників захворюваності – ред.), і на додаток – можливості для скорочення інтервалу між другою та бустерною дозою щеплення, а також щодо обов’язкової вакцинації. Тож це буде напружений порядок денний», - зауважив бельгійський урядовець.

Він підкреслив, що всі згадані заходи пов’язані з ускладненням епідеміологічної ситуації після появи варіанту коронавірусу Omicron.

Читайте також: Маски для 6-річних: Бельгія втретє за останні тижні посилила карантин

Разом з тим згідно з публікацією цього ж видання, протягом тижня у Бельгії зареєстровано певне зниження нових випадків інфекції – вперше після піку захворюваності у листопаді ця кількість є меншою за 15 000 на день.

«Вперше з середини листопада середня кількість підтверджених випадків інфекції є нижчою за 15 000 на день… У період 2-8 грудня в середньому щодня фіксувалося 14 680 нових випадків, що на 17 відсотків менше, ніж протягом попереднього тижня», - йдеться в повідомленні.

Протягом цього ж періоду в країні були зроблені близько 700 000 тестів на COVID-19, при цьому кількість позитивних тестів становила 16,6%.

Читайте також: Протести антивакцинаторів у Бельгії знову розігнали водометами

До лікарень з цим діагнозом щодня потрапляли в середньому 275 бельгійців. Лікувальні заклади країни продовжують відчувати тиск – нині у лікарнях з COVID-19 знаходяться 3 283 пацієнти, з них 840 – у відділеннях інтенсивної терапії.

Як повідомлялося, за даними Worldometer, станом на 12 грудня у світі зафіксували 270 011 377 випадків захворювання на коронавірус, з них 5 318 327 – летальні, одужали 242 797 854 осіб.

Фото: Belga

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-