Штати вітають санкції ЄС проти «групи Вагнера» та пов’язаних з нею осіб – Блінкен

Штати вітають санкції ЄС проти «групи Вагнера» та пов’язаних з нею осіб – Блінкен

Укрінформ
Офіційний Вашингтон привітав рішення ЄС щодо запровадження санкцій проти контрольованої Кремлем «Групи Вагнера», а також пов’язаних з нею фізичних та юридичних осіб – через їхню дестабілізуючу діяльність у конфліктах по всьому світу.

Про це йдеться в офіційній заяві державного секретаря США Ентоні Блінкена, оприлюдненій у вівторок, передає Укрінформ.

«Сполучені Штати вітають дії Європейського Союзу щодо введення санкцій проти підтримуваної Росією «Групи Вагнера» та пов’язаних з нею осіб. Ці дії підкреслюють нашу спільну відданість щодо реагування на дестабілізуючі дії цієї організації в численних регіональних конфліктах, включно з Україною, Сирією, Лівією, ЦАР та регіону Сахель», - наголосив головний дипломат США.

Блінкен привітав відданість Євросоюзу повазі прав людини в усьому світі, а також підтримці територіальної цілісності й суверенітету України.

«Сполучені Штати разом з ЄС і нашими партнерами надалі просуватимуть наші спільні демократичні цінності, використовуючи наявні у нас інструменти», - наголошується в заяві.

Глава Держдепартаменту також підкреслив, що США продовжать закликати інших міжнародних партнерів запроваджувати санкційні заходи для реагування на ці виклики.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Європейська рада ухвалила санкції проти російської приватної військової компанії Вагнера, які поширюються на саму «Групу Вагнера», а також на вісьмох осіб і три установи, пов’язані з її діяльністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-