Канада знову прискорила плани бустерної вакцинації через штам Омікрон

Канада знову прискорила плани бустерної вакцинації через штам Омікрон

Укрінформ
Найбільша канадська провінція Онтаріо з понеділка дозволить усім повнолітнім жителям отримати третю бустерну дозу вакцини від COVID-19.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявили в уряді Онтаріо.

“Аби захистити досягнутий Онтаріо прогрес у боротьбі із COVID-19 й уберегти лікарні та реанімації в провінції перед загрозою штаму Омікрон, який швидко поширюється, уряд Онтаріо терміново пришвидшує програму розгортання бустерних доз, надаючи дозвіл на їх отримання усіма особами, старшими 18 років”, - йдеться у поширеному пресрелізі.

Зазначається, що в уряді також вирішили скоротити з шести до трьох місяців мінімальний проміжок часу, що має пройти між другою та третьою дозами.

Окрім цього в уряді оголосили про запуск програми масового добровільного COVID-тестування населення перед різдвяними святами. Усі охочі зможуть безкоштовно отримати набори для проведення швидкого COVID-тесту, які роздаватимуться у державних магазинах, що торгують спиртними напоями.  

Задля сповільнення темпів інфікування, уряд також вдвічі зменшив дозволену кількість присутніх у всіх приміщеннях, здатних вмістити понад 1000 осіб, на кшталт музеїв, театрів, стадіонів тощо. 

Нагадаємо: за попереднім планом усі повнолітні мешканці Онтаріо мали отримати змогу зробити бустерне щеплення лише на початку наступного року. Онтаріо також планувало в березні скасувати усі ковідні обмеження, однак від цих намірів довелося відмовитися.

Фото: РА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-