Білорусь значно скоротить дипломатичну присутність у країнах ЄС

Білорусь значно скоротить дипломатичну присутність у країнах ЄС

Укрінформ
Влада Білорусі ухвалила значно скоротити дипломатичну присутність у Західній Європі та наростити її в Китаї й деяких інших країнах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє БелТА з посиланням на очільника МЗС Білорусі Володимира Макея.

«Ми значно скорочуємо дипломатичну присутність у європейських країнах. Не маю на увазі, що ми скорочуємо посольства, закордонні установи. Ми скорочуємо чисельність дипломатичного персоналу. Але його ми значною мірою перекидаємо на інші ділянки роботи, інші напрямки, де вони будуть затребувані – це країни СНД, ми зміцнюємо низку посольств, та країни далекої дуги», - розповів Макей.

За його словами, дипломатичну присутність Білорусі буде підсилено у країнах, які для Мінська є стратегічно важливими партнерами, зокрема у Китаї та Індії. «Ми обмірковуємо відкриття нових посольств в Африці, країнах, які є платоспроможними, і де має значний попит наша продукція», - зазначив міністр.

Він пояснив такі кроки тим, що країни Західної Європи чинять на Білорусь серйозний санкційний тиск і водночас «виникла необхідність зміцнення діяльності на інших флангах».

Нагадаємо, після оприлюднення сфабрикованих результатів президентських виборів 2020 року в Білорусі розгорнулися масові протести проти нелегітимного режиму Лукашенка. У відповідь диктатор застосував жорстокі репресії проти власного народу.

Влітку цього року Мінськ спровокував штучну міграційну кризу на зовнішніх кордонах Білорусі з Польщею, Литвою та Латвією.

Демократичні країни світу не визнають легітимності режиму Лукашенка. ЄС застосував проти нього низку санкцій, які зараз поширюються на 183 особи та 26 компаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-