Канцлер ФРН заявив Путіну про необхідність деескалації біля кордонів України

Канцлер ФРН заявив Путіну про необхідність деескалації біля кордонів України

Укрінформ
Канцлер ФРН Олаф Шольц провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, під час якої йшлося, зокрема, про ситуацію щодо посилення військової присутності РФ поблизу кордонів України.

Про це передає Укрінформ із посиланням на повідомлення пресслужби німецького уряду.

Як зазначається у пресрелізі, співрозмовники обговорили стан двосторонніх відносин.

«Канцлер і президент Росії також обговорили ситуацію щодо посилення російської військової присутності поблизу України. Канцлер висловив стурбованість ситуацією і заявив про нагальну необхідність деескалації», - цитує речника федерального уряду Штеффена Гебештрайта пресслужба.

За його словами, під час телефонної розмови обговорювався стан виконання Мінських домовленостей у контексті мирного врегулювання конфлікту на сході України. Канцлер наголосив на необхідності просування переговорів у нормандському форматі.

Зазначається, що канцлер ФРН і президент РФ домовилися "продовжити обмін думками".

Як повідомлялося, у Брюсселі 15 грудня відбулася зустріч Президента України Володимира Зеленського, федерального канцлера Німеччини Олафа Шольца та Президента Франції Еммануеля Макрона. Спірозмовники домовилися докласти всіх зусиль для досягнення реального прогресу у стабілізації ситуації на Донбасі та закликали російську сторону до відновлення конструктивної роботи в нормандському форматі.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-