США обговорили з Польщею, як далі струмувати агресію Росії – Держдеп

США обговорили з Польщею, як далі струмувати агресію Росії – Держдеп

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен обговорив у понеділок з главою МЗС Польщі Збігнєвом Рау подальші спільні кроки щодо дипломатичної взаємодії з РФ, а також стримування Кремля від його агресії в Європі.

Про це йдеться в офіційній заяві за результатами спілкування сторін, оприлюдненій Державним департаментом США, передає Укрінформ. 

«Сторони обговорили продовження дипломатичної взаємодії з Москвою й застосування кроків для стримування подальшої російської агресії», - зауважили в дипломатичному відомстві США.

При цьому глава американської дипломатії висловив вдячність Польщі за лідерство на східному фланзі НАТО, а також зусилля на чолі ОБСЄ цього року.

Читайте також: Блінкен запевнив Кулебу в готовності збільшити оборонну допомогу Україні - Держдеп

Глава Держдепу, крім того, підкреслив прихильність США трансатлантичній безпеці, тверду відданість суверенітету й територіальній цілісності України на тлі неспровокованого нарощування російських сил.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні держсекретар Блінкен провів телефонні переговори з главою МЗС Франції, підтвердивши наміри «відповісти швидко та потужно на будь-яке подальше вторгнення Росії в Україну».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-