Росія закриває Deutsche Welle у відповідь на заборону Russia Today

Росія закриває Deutsche Welle у відповідь на заборону Russia Today

Укрінформ
Росія має намір вжити заходів у відповідь щодо німецьких ЗМІ, що діють у РФ, у зв'язку із забороною мовлення пропагандистського телеканалу RT DE (Russia Today Deutschland) у Німеччині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє російське МЗС.

«У рамках оголошених 2 лютого заходів у відповідь у порядку реакції на недружні дії ФРН щодо заборони супутникового та іншого мовлення німецькомовного телеканалу «RT DE» російська сторона має на увазі реалізувати перший етап заходів у відповідь», - йдеться в повідомленні.

Заходи у відповідь, зокрема, включають закриття кореспондентського пункту німецької телерадіокомпанії Deutsche Welle у РФ; анулювання акредитації всіх співробітників російського бюро Deutsche Welle, припинення супутникового та іншого мовлення Deutsche Welle у Росії. Крім того, буде ініційовано процедуру визнання Deutsche Welle ЗМІ-іноагентом.

Читайте також: YouTube видалив новий канал Russia Today німецькою мовою

Також планується запуск процесу формування переліку представників державних та громадських структур ФРН, причетних до обмеження мовлення RT DE, яким буде заборонено в'їзд на територію Російської Федерації (без публікації переліку).

Як повідомляв Укрінформ, Комісія з ліцензування та нагляду за органами ЗМІ Німеччини не дозволила мовлення російського пропагандистського каналу RT DE (Russia Today Deutschland).

Російський уряд тоді ж погрожував вжити заходів у відповідь проти німецьких мовників у Росії, а також звернутися до суду.

Німецькомовний канал RT DE, зміст якого формується в Москві, орієнтований на німецьку телеаудиторію з акцентом на новини, документальні та розважальні програми.

Фото: dw.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-