Розміщення військових США є відповіддю НАТО на агресивні дії РФ - Міноборони Польщі

Розміщення військових США є відповіддю НАТО на агресивні дії РФ - Міноборони Польщі

Укрінформ
Прибуття до Польщі американських військових зі складу 82-ї Повітрянодесантної дивізії (ПДД) є найкращою відповіддю НАТО на агресивні дії Росії.

На цьому наголосив у Твітері глава Міністерства національної оборони Польщі Маріуш Блащак, коментуючи прибуття в неділю до Польщі першої великої групи американських військових, передає Укрінформ.

“Ми послідовно зміцнюємо безпеку Польщі та східного флангу НАТО. Військові 82-ї повітрянодесантної дивізії щойно приземлилися в аеропорту Жешува. Це наша союзницька відповідь на зростаючу кризу, спричинену агресивними діями Росії”,- підкреслив Блащак.

До аеропорту “Ясьонка” неподалік Жешува в неділю близько 15-ї години (за київським часом) прибув військово-транспортний літак C-17 ЗС США, яким до Польщі перекинуто першу велику групу американських військових.

Читайте також: США досі вважають, що Росія може вторгнутися в Україну у будь-який момент

Як інформувало агентство, напередодні до Польщі прибула передова група і частина командування 82-ї ПДД.

Як відомо, до Польщі загалом прибуде 1,7 тис. американських військовослужбовців зі складу 82-ї ПДД. Увесь процес перекидання американських військ до Польщі може тривати до кількох днів.

Читайте також: Білоруські військові стріляли на кордоні з Польщею

Раніше США заявили, що додатково направлять майже 3 тис. військовослужбовців до Польщі та Румунії, щоб захистити Східну Європу від потенційної загрози через зосередження російських військ поблизу кордонів України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-