Мінфін США оприлюднив детальний список нових санкцій проти Росії

Мінфін США оприлюднив детальний список нових санкцій проти Росії

Укрінформ
До пакета нових санкцій США проти Росії, оголошеного в четвер президентом Байденом, увійшли найбільші російські банки - «Сбербанк», «ВТБ», група Газпрому, а також десятки впливових фінансових установ і представники кремлівської еліти.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Міністерства фінансів США, оприлюдненому в четвер, передає Укрінформ.

«Сполучені Штати вжили значних і безпрецедентних дій у відповідь на нове вторгнення Росії в Україну, що завдадуть серйозних економічних втрат та матимуть як негайні, так і довгострокові наслідки для російської економіки й фінансової системи», – зазначається в повідомленні.

Зокрема, обмеження США вводяться проти двох найбільших фінансових інституцій Росії – «Сбербанку» й ВТБ банку.

«Щодня по всьому світу російські фінансові установи здійснюють валютні операції на суму близько $46 мільярдів, 80 відсотків з яких здійснюються в доларах США. Переважна більшість цих транзакцій тепер буде зірвана»,- зазначили в Мінфіні.

Причому, у «Сбербанку» блокуються кореспондентські та платіжні рахунки. Крім того, обмеження застосовуються проти 20-ти дочірніх фінансових установ, пов’язаних з ВТБ.

Мінфін США також ввів санкції проти трьох великих фінансових і кредитних інституцій: «Открытие», «Новиком» та «Совком».

Паралельно введена заборона на операції з боргами та акціями 13-ти крупних компаній Росії, серед яких: Газпром, Газпром Нефть, Газпромбанк, Ростелеком, РЖД, Альфа-банк, Кредитний банк Москви та інші.

Крім того, запроваджені персональні санкції проти голови виконавчого офісу президента РФ Сергія Іванова та його сина, а також синів секретаря РНБО Миколи Патрушева й керівника Роснафти Ігоря Сечіна (проти них самих санкції США були введені раніше). У списку також фігурують Олександр Ведякін («Сбербанк»), Андрій Пучков та Юрій Соловей (ВТБ), а також Галина Улютіна.

Наприкінці списку санкцій зазначені також десятки дочірніх установ тих компаній, які згадані вище.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден у четвер оголосив про введення пакету дуже жорстких санкцій проти Росії через її акт агресії проти України.

24 лютого глава країни-агресора Володимир Путін оголосив початок вторгнення на територію України. Близько 4 ранку Росія розпочала війну та завдала ударів по українським містам.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на всій території України запроваджується воєнний стан. Верховна Рада зранку 24 лютого затвердила указ Зеленського щодо запровадження воєнного стану на всій території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-