У Росії студенти Сколтеху вимагають припинення війни з Україною

У Росії студенти Сколтеху вимагають припинення війни з Україною

Укрінформ
Студенти і вчені Сколківського інституту науки і технологій (Сколтех) вимагають від керівництва вишу «висловити консолідований протест» проти воєнних дій Росії на території України.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на «Медузу», яка має копію листа.

«За обставин, що склалися, керівництво, викладачі, співробітники, студенти і випускники університету мають висловити рішучий протест проти воєнних дій в Україні для відновлення миру, збереження життів і безпеки людей… Мир і людські життя безцінні. Наш консолідований протест щодо воєнних дій РФ на території України допоможе врятувати життя!» - йдеться у зверненні.

Під ним підписалися десятки магістрантів, аспірантів, науковців і випускників університету. Лист було розіслано 28 лютого. Поки що відповіді та необхідної консолідованої реакції від імені вузу не було.

Сколківський інститут науки та технологій був створений 2011 року за участю Массачусетського технологічного інституту (MIT). У 2019 році Сколтех став єдиним російським вузом у сотні найсильніших молодих (до 50-ти років) вузів світу у рейтингу Nature Index.

Після початку російського вторгнення в Україну MIT оголосив про припинення співпраці зі Сколтехом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-