На недільних антивоєнних акціях у росії затримали понад 900 осіб

На недільних антивоєнних акціях у росії затримали понад 900 осіб

Фото
Укрінформ
Поліція в росії під час недільної акції протесту проти війни з Україною затримала щонайменше 903 особи у 37 містах.

Про це повідомляє правозахисний портал ОВД-Инфо, передає Укрінформ.

За даними на 2:00 (мск), у Москві затримано щонайменше 451 особу, у Петербурзі – 185, у Єкатеринбурзі – 64, у Нижньому Новгороді – 30, в Іркутську – 26, у Челябінську – 18, у Петрозаводську та Уфі – по 13, в Іжевську, Волгограді та Саратові – по 10. У ряді міст – менш як десятеро затриманих.

У Москві акція проходила в тому числі в самому центрі, на Манежній площі біля стін кремля. При цьому люди у формі та знаком «Z» на шоломах зверталися до учасників з новим формулюванням: «Ви знаходитесь у зоні можливого проведення акції, не погодженої з органами виконавчої влади. Ви – потенційні учасники». Іноді затримання проводились жорстко.

Повідомляється, що ввечері в неділю сайт avtozak.info, який висвітлював подію, зазнав масштабної DDoS-атаки, після чого став недоступним для користувачів.

Загалом, за даними «ОВД-Инфо», з 24 лютого на антивоєнних акціях у росії було затримано 14 890 осіб. Втім, реальна кількість затриманих, ймовірно, більша.

У неділю, 13 березня, з 14:00 (місцевий час у кожному часовому поясі) відбуваються антивоєнні протести на головних площах російських міст. На них закликав росіян опозиціонер Навальний, який перебуває в ув'язненні.

Як повідомлялося, 24 лютого російський президент путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото Autozak LIVE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-