Глава міноборони ФРН скептично ставиться до будь-яких домовленостей з росією

Глава міноборони ФРН скептично ставиться до будь-яких домовленостей з росією

Укрінформ
Міністр оборони ФРН Крістіне Ламбрехт не вірить, що росія дотримуватиметься домовленостей, навіть якщо їх підпише.

Про це Ламбрехт сказала в ефірі телеканалу ARD, передає кореспондент Укрінформу.

Говорячи про воєнні злочини, які російські військові чинили в Бучі, вона заявила: «Мусить бути відповідь, мусить бути реакція, адже такі злочини не повинні залишатися без відповіді».

Очільниця Бундесверу також зазначила, що питання ембарго на поставки російських енергоносіїв «має бути обговорене в колі міністрів ЄС найближчими годинами».

Вона запевнила, що всі запити на постачання зброї з боку української сторони ретельно перевіряються урядом, а відправка озброєнь здійснюється постійно.

Коментуючи ініціативу Києва щодо надання гарантій безпеки з боку інших держав, Ламбрехт підкреслила, що Захід не має диктувати Україні, як їй вести перемовини з агресором - це має бути суверенним рішенням самої України. Водночас політик зауважила, що «дуже скептично» ставиться до будь-яких домовленостей, які обговорюються між Києвом і москвою. Адже росія постійно бреше, тож не можна очікувати, що вона бути дотримуватися досягнутих домовленостей.

Німецький міністр при цьому ухилилася від відповіді на запитання, як держави-гаранти могли б захистити Україну в разі наступної агресії, заявивши, що Німеччина та НАТО мають «подбати про те, щоб ця війна не стала «лісовою пожежею».

Як відомо, Німеччина є однією з країн ЄС, які найсильніше противляться запровадженню ембарго на імпорт газу з рф. Члени уряду ФРН аргументують свою позицію тим, що це призведе до значного погіршення економічної ситуації в Німеччині. Водночас вони підкреслюють, що скорочення закупівель відбувається пришвидшеними темпами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-