Лідер «Шведських демократів» змінив думку про вступ у НАТО через Фінляндію та Україну

Лідер «Шведських демократів» змінив думку про вступ у НАТО через Фінляндію та Україну

Укрінформ
Голова партії "Шведські демократи" Їммі Окессон вважає, що в разі подання Фінляндією заявки на вступ у НАТО, це необхідно зробити і Швеції. 

На формування цієї думки також вплинула Україна, яка дає відсіч агресору, повідомляє ERR з посиланням на інтерв'ю політика газеті Svenska Dagbladet, передає Укрінформ. 

«Змінилося те, що Фінляндія дуже чітко рухається у напрямку членства в НАТО, і є багато ознак того, що це може статися найближчим часом. Це і та обставина, що Україна, яка не є членом НАТО, зовсім одна, змусила мене змінити думку», - сказав Окессон, відповідаючи на запитання, чому "Шведські демократи" пом'якшили свою позицію щодо можливого вступу Швеції в НАТО.

Політик пообіцяв почати пропагувати членство Швеції в НАТО на рівні керівництва партії, якщо Фінляндія подасть заявку на вступ до Альянсу.

Читайте також: Країни НАТО готові надати Україні більше зброї – Столтенберг

Якщо "Шведські демократи" вирішать підтримати вступ країни в НАТО, то прихильники такого кроку матимуть більшість у нинішньому складі національного парламенту.

Як повідомлялось, раніше фінська преса повідомила, що Фінляндія готується вступити в НАТО і може подати заявку наприкінці квітня – на початку травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-