Не вистачає паперу та чорнила: у рф хочуть зменшити розмір етикеток

Не вистачає паперу та чорнила: у рф хочуть зменшити розмір етикеток

Укрінформ
Віцепрем'єр росії Вікторія Абрамченко попросила відомства вивчити можливість уточнення національних стандартів росії «в галузі етикетування продуктів».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє РБК з посиланням на відповідне доручення.

Ідеться про стандарти, що фіксують мінімальну та максимальну площу, яку займають відомості про продукт при розміщенні етикетки на картонній упаковці. Пропозиції надійшли від бізнесу, їх мета — зниження адміністративних бар'єрів та скорочення пакувальних матеріалів. Виробники вважають, що через дефіцит паперу та чорнила доцільно давати на упаковці менше відомостей про товар.

Раніше, 24 червня російський Союз виробників соків, води та напоїв («Союзнапої») звернувся до уряду рф з пропозицією збільшити максимальний обсяг упаковки для продажу сокової продукції для дітей до трьох років до 0,5 літра. Як вважають у союзі, цей захід дозволить заощадити харчову упаковку, з придбанням якої почалися проблеми через зовнішньоекономічну ситуацію, що склалася.

Читайте також: Через санкції у росіян під кінець року почнеться «боротьба холодильника і телевізора» - посол

24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують та вбивають мирне населення. Демократичні країни запроваджують санкції проти рф, які негативно впливають на російську економіку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-