Помічниця Блінкена вирушає до Європи - говоритиме про зброю для України

Помічниця Блінкена вирушає до Європи - говоритиме про зброю для України

Укрінформ
Помічниця держсекретаря США з військово-політичних питань Джессіка Льюїс вирушає до Британії, Німеччини й Польщі. Під час турне обговорюватимуться, зокрема, питання оборонної допомоги Україні.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Держдепартаменту США, передає Укрінформ.

Турне високопоставленої представниці адміністрації Сполучених Штатів триватиме з 16 до 22 липня. За інформацією Держдепу, Льюїс «проведе зустрічі із союзниками США для обговорення військової допомоги Україні, а також співпраці в галузі безпеки й торгівлі оборонною технікою, що сприятиме посиленню трансатлантичної та глобальної безпеки».

Зокрема, 16-19 липня представниця Держдепу перебуватиме у Сполученому Королівстві, де відвідає Міжнародний авіасалон у Фарнборо та зустрінеться з військовими високопосадовцями та представниками ВПК інших країн.

Читайте також: США впевнені, що передана Україні зброя перебуває в надійних руках – Держдеп

У Німеччині помічниця держсекретаря 19-20 липня проведе переговори з посадовцями Європейського командування США (EUCOM) і Африканського командування США (AFRICOM), які базуються в Штутгарті. Одним з головних питань стане «продовження військової підтримки України з боку Сполучених Штатів та міжнародного співтовариства».

Упродовж 20-23 липня Льюїс перебуватиме в Польщі, де проведе консультації з високопоставленими цивільними та військовими посадовцями «щодо сприяння регіональному миру та стабільності, а також поглиблення оборонної співпраці».

Читайте також: Польща купить у США 116 танків Abrams

Як повідомляв Укрінформ, 20 липня заплановане четверте засідання Контактної групи з питань оборони України, відомої як формат «Рамштайн». Зустріч, яка зосередиться на розгляді поточної ситуації на фронті, а також на необхідній допомозі Україні, пройде в онлайн-форматі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-