До санкційного списку ЄС потрапили двоє депутатів держдуми рф і сенатор

До санкційного списку ЄС потрапили двоє депутатів держдуми рф і сенатор

Укрінформ
Європейський Союз оприлюднив рішення про поширення обмежувальних санкцій проти ще трьох депутатів державної думи рф за дії, що спрямовані проти суверенітету та територіальної цілісності України.

Як повідомляє Укрінформ, таке повідомлення оприлюднене в Офіційному журналі ЄС.

«З огляду на важку ситуацію, Рада ЄС вирішила, що три персони, які є відповідальними за дії, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, мають бути внесені до переліку персон, установ та структур, які є суб’єктами обмежувальних заходів за рішенням 2014/145/CFSP (CFSP – Спільна зовнішня та безпекова політика ЄС – ред.)», - йдеться у повідомленні.

ЄС додав до санкційного списку депутатів держдуми рф Аллу Полякову, Антона Ткачова та члена Ради Федерації рф Валерія Пономарьова за участь у голосуванні на підтримку указу президента путіна від 21 лютого 2022 року про визнання незалежності так званих «донецької та луганської «республік».

На згаданих осіб, як і на інших 1232 фігурантів санкційного списку, поширюватимуться заборона на подорожі до ЄС та заморожування фінансових активів.

«Європейський Союз залишається непохитним у підтримці суверенітету та територіальної цілісності України, та продовжує засуджувати дії та політику, що підривають територіальну цілісність України», - йдеться у документі.

Читайте також: Доньки путіна та інші «одіозні персони»: уряд схвалив новий список санкцій проти рф

Як повідомлялося, Євросоюз 17 березня 2014 року ухвалив рішення про запровадження санкцій за дії, що підривають або погрожують територіальній цілісності, суверенітету або територіальній цілісності України, і потім постійно попереглядав та продовжував це рішення на наступні півроку. Згаданий пакет санкцій діятиме до 15 вересня 2022 року, коли відбудеться черговий перегляд цих заходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-