Фіала назвав проросійську багатолюдну демонстрацію в Празі античеською

Фіала назвав проросійську багатолюдну демонстрацію в Празі античеською

Укрінформ
На демонстрацію на Вацлавській площі в Празі в суботу зібралося майже 70 тисяч людей, які виступали з відверто проросійськими лозунгами.

Так оцінив акцію прем’єр-міністр Чеської Республіки Петр Фіала, слова якого наводить агентство новин CTK, передає Укрінформ.

Суботня демонстрація, за вловами глави уряду, була скликана силами, які називають себе проросійськими, близькими до крайніх позицій і суперечать інтересам Чеської Республіки.

«Зрозуміло, що російські пропагандистські та дезінформаційні кампанії неодноразово з’являються на нашій території, і хтось їм просто піддається... Тлумачення подій, які я мав нагоду бачити досі, вказують на різко проросійські настрої, і, на мій погляд, це не відповідає інтересам Чехії та наших громадян», – сказав Фіала.

Він додав, що кожен має право висловлювати свою думку та виходити на акції демонструвати.

Читайте також: росіяни мають отримати чіткий сигнал щодо недопустимості підтримки агресії - Фіала

Віцепрем'єр-міністр і міністр внутрішніх справ Віта Ракушан заявив, що серйозно сприймає занепокоєння людей, які прийшли на акцію.

«Тому ми працюємо над рішеннями, які знімуть у людей страх перед майбутнім. Але ці рішення не полягають у схилянні до путінської росії, я з цим не згоден зі спікерами», - написав віцепрем'єр у Twitter.

Він зауважив, що «розкол суспільства є однією з цілей гібридної війни».

За словами спікера нижньої палати парламенту Маркети Пекарової Адамової, громадян, які переживають важкі часи та бояться, потрібно сприймати серйозно та прислухатися до них.

«Але якщо хтось очікує, що ми схилимося до злочинного російського режиму, вони цього не дочекаються», - написала вона в Twitter.

Експрем’єр Андрей Бабіш, якому напередодні не вдалося добитися вотуму недовіри до уряду Фіали, «не здивується», якщо наступного разу людей буде більше.

Читайте також: Чехія пропонує ЄС повністю переглянути відносини з росією

За даними поліції, на протестну акцію під назвою «Чехія на першому місці» зібралося 70 тисяч осіб. Це була спільна акція організацій, політичних партій та громадян, які не згодні з поточною політикою та хочуть змін. Основна вимога організаторів – відставка уряду та призначення нових виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-