Мати позашлюбних дітей шойгу намагається повернути посвідку на проживання у Литві через суд

Мати позашлюбних дітей шойгу намагається повернути посвідку на проживання у Литві через суд

Укрінформ
Передбачувана мати позашлюбних дітей російського міністра оборони Сергія Шойгу Олена Камінскас вимагає через суд повернути їй відкликану в неї цього літа посвідку на проживання в Литві.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє національний мовник LRT.

49-річна Камінскас, у дівоцтві Шебутнова, – колишня бортпровідниця льотного загону російського міністерства з надзвичайних ситуацій, Шойгу очолював його 21 рік. Про її спільного сина з міністром у 2006 році написав таблоїд "Експрес-газета", у 2019-му – розслідницьке видання The Insider. Хлопчик на ім'я Данило і з по-батькові Сергійович народився 2001 року, 2008-го Шебутнова народила дочку Дар'ю Сергіївну.

У 2017 році Шебутнова отримала посвідку на проживання в Литві, випливає з матеріалу LRT. Не пізніше 2019-го вона вийшла заміж за литовського бізнесмена Адолфаса Камінскаса і взяла його прізвище. Він офіційно удочерив Дар'ю, вона набула литовського громадянства. Сама Шебутнова, як і раніше, – громадянка росії.

Читайте також: Стягнення репарацій: Малюська каже, що найскладніший кейсактиви російських олігархів

Причини, через які Камінскас була позбавлена ​​посвідки на проживання, поки що невідомі. У письмовій відповіді Департаменту міграції журналістам ідеться, що юристи відомства представлять докази, на підставі яких було ухвалено рішення про анулювання її посвідки на проживання, на судовому засіданні.

Згідно з російськими базами даних, Камінскас не пізніше весни 2022 року отримав російське громадянство. Після одруження з Шебутновою він став бенефіціаром кількох литовських підприємств, переважно девелоперських, які володіють активами на суму близько 20 мільйонів євро у Вільнюсі. У сімейства є активи в рф, воно також намагається інвестувати в ЄС.

Читайте також: У Британії заарештували бізнесмена, що допомогав Дерипасці обходити санкції США

В офіційній біографії Шойгу його діти від Шебутнової не згадуються, він одружений першим шлюбом з 1977 року з Іриною Шойгу (Антипіною), у них двоє дітей.

У лютому, після повномасштабного вторгнення рф в Україну ЄС запровадив санкції проти Сергія Шойгу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-