Ядерне випробування КНДР: про спільну відповідь домовилися США, Південна Корея та Японія

Ядерне випробування КНДР: про спільну відповідь домовилися США, Південна Корея та Японія

Укрінформ
США, Південна Корея та Японія домовилися про скоординовану відповідь, якщо Північна Корея здійснить сьоме ядерне випробування.

Про це заявив радник Білого дому з питань нацбезпеки Джейк Салліван під час поїздки президента Джо Байдена на саміт G20 в Індонезію, повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

За словами Саллівана, ядерне випробування КНДР буде "грубим порушенням" кількох резолюцій Радбезу ООН.

Читайте також: КНДР знову запустила балістичну ракету в бік Японського моря

Агентство Yonhap зазначає, що лідери США, Японії та Південної Кореї домовилися про "рішучі заходи" для забезпечення без'ядерного статусу КНДР. Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіда після зустрічі у Пномпені з президентами США і Південної Кореї Джо Байденом і Юн Сок Йолем заявив журналістам, що співпраця трьох країн стає надзвичайно важливою через почастішання провокацій з боку КНДР.

У спільній заяві за підсумками зустрічі лідери зазначили, що домовилися працювати над координацією санкцій для посилення стримування Пхеньяна через побоювання, що КНДР незабаром може всупереч міжнародним попередженням провести сьоме і перше з 2017 року ядерне випробування.

У заяві наголошено, що водночас "шлях до діалогу з Пхеньяном для мирного дипломатичного врегулювання залишається відкритим".

Читайте також: Євросоюз зреагував на останні ракетні запуски КНДР

Як повідомлялося, Сеул і Вашингтон неодноразово попереджали, що Пхеньян може бути близький до випробування атомної бомби вперше з 2017 року після серії запусків балістичних ракет.

Північна Корея випустила близько 80 артилерійських снарядів по морській прикордонній зоні у ніч проти 4 листопада. Наступного дня, 5 листопада, КНДР запустила чотири балістичні ракети малої дальності у бік Жовтого моря.

Євросоюз заявив, що засуджує останні ракетні запуски, які проводить Північна Корея, та вимагає від неї відмовитися від усієї зброї масового знищення, зокрема ядерної.

КНДР заявила, що її нещодавні ракетні запуски були імітацією ударів по Південній Кореї та США, які провели "небезпечні військові навчання".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-