У Швеції назвали росію найбільшою загрозою нацбезпеці

У Швеції назвали росію найбільшою загрозою нацбезпеці

Укрінформ
Служба державної безпеки Швеції заявила, що росія становить серйозну загрозу безпеці країни та стає дедалі агресивнішою у своїх діях.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

«Наразі росія є найбільшою загрозою для Швеції… Дії (російського – ред.) режиму непередбачувані і він схильний йти на великі ризики», — йдеться у заяві Служби держбезпеки Швеції.

У відомстві зазначають, що війна рф проти України кардинально змінила безпекову ситуацію, росія тепер становить військову загрозу в безпосередній близькості від Швеції, а також загрозу внутрішній безпеці.

«росія вважає Швецію частиною Європи, НАТО та колективного Заходу, і це посилює загрозу для Швеції», — заявив на пресконференції керівник контррозвідки Даніель Стенлінг.

Служба державної безпеки Швеції також наголосила, що Китай та Іран є іншими найбільш помітними загрозами для Швеції, і вони співпрацюють з росією.

Читайте також: Прем’єр Швеції каже про безпекові загрози, якщо Фінляндія вступить до НАТО окремо

«Іноземні держави витрачають величезні ресурси на незаконне придбання передових технологій у Швеції», - наголосили у Службі.

Як повідомляв Укрінформ, Поліцейська служба Норвегії у щорічній оцінці загроз заявила, що росія посилить збір розвідувальних даних про нафтогазову інфраструктуру Норвегії, аби чинити тиск на енергетичний ринок Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-