У Росії науковець опинився в СІЗО через українські пісні

У Росії науковець опинився в СІЗО через українські пісні

Укрінформ
Суд відправив у слідчий ізолятор доцента кафедри філософії Московського державного технічного університету імені Баумана за українські пісні на його сторінці в соцмережі «ВКонтакте».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

Зазначається, що 63-річного Олександра Нестеренка, який також є членом однієї з дільничних комісії від партії «Яблуко», обвинувачують у «пробудженні ненависті із загрозою застосування насильства».

Приводом для ув’язнення викладача університету до СІЗО стали українські пісні, розміщені на його сторінці у соцмережі «ВКонтакте».

Сам Нестеренко 3 вересня повідомив, що до нього додому прийшли силовики та забрали на допит у Слідчий комітет РФ. Після розмови чоловіка відпустили у статусі свідка. Однак через два дні доцента затримали і запроторили в СІЗО.

Читайте також: У Росії школяра відправили до колонії на п’ять років за антипутінські листівки

До переліку аудіозаписів, щодо яких слідство проводило експертизу, були, зокрема, пісні «Ми ростем» гурту «Воплі Відоплясова» та композиція «Запалимо з ранку – Україна Переможе» у виконанні Gordon Black. Саме в останній пісні, за версією слідства, містяться ознаки «спонукання до насильницьких і руйнівних дій».

Як повідомляв Укрінформ, 15 серпня у російському Єкатеринбурзі громадянку США та Росії Ксенію Кареліну засудили на 12 років колонії у справі про держзраду.

Читайте також: Алтайський журналіст Михайлов отримав 8 років ув'язнення у справі про «фейки про армію»

За версією слідства, 24 лютого 2022 року (у день повномасштабного нападу Росії на Україну) обвинувачена зробила переказ у 52 долари зі свого рахунку у банку США до українського фонду Razom for Ukraine. Таким чином, вважають у ФСБ, вона фінансувала ЗСУ.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-