Алтайський журналіст Михайлов отримав 8 років ув'язнення у справі про «фейки про армію»

Алтайський журналіст Михайлов отримав 8 років ув'язнення у справі про «фейки про армію»

Укрінформ
У російському Горно-Алтайську суд призначив 8 років колонії засновнику газети "ЛИСток" Сергію Михайлову у справі про так звані "фейки про армію". Йому також на чотири роки заборонили займатися редакторською та журналістською діяльністю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Телеграм-канал "Сетевые свободы".

«Суд у Горно-Алтайську засудив журналіста Сергія Михайлова до 8 років колонії за фейки про російську армію», - йдеться у повідомленні.

Крім 8 років колонії загального режиму, Михайлову також заборонили на чотири роки журналістську та видавничу діяльність та адміністрування інтернет-ресурсів. Журналіст не визнав провини у поширенні хибної інформації та оскаржуватиме вирок.

Сергія Михайлова звинувачували в публікації на сайті та в Телеграм-каналі "ЛИСтка" інформації про вбивство російськими солдатами мирних громадян в українському місті Буча та руйнування цивільних об'єктів в Україні. Прокуратура запрошувала для Михайлова 9 років ув'язнення, повідомляє Радіо Свобода.

Михайлов, який не визнав вину, в останньому слові сказав, що "насильству нема чим прикритися, крім брехні, а брехня може триматися тільки насильством".

Журналіст також заявляв, що не має відношення до публікацій на сайті та в Телеграм-каналі видання, оскільки виступає лише як засновник, а рішення про публікації та випуск матеріалів приймає головний редактор. Своєю чергою головний редактор "ЛИСтка" Віктор Рау заявив, що це він опублікував "фейки", в яких звинувачують Михайлова. Рау виїхав із Росії і продовжує публікувати новини в каналі "ЛИСтка". Він також був оштрафований на 120 тисяч рублів за адміністративною статтею про заклики до санкцій проти Росії.

Читайте також: Опозиціонера Дмитра Гудкова в Росії заочно засудили на 8 років за «фейки» про армію

Справу Михайлова почали розглядати навесні 2023 року. У квітні 2023 року суд повернув її до прокуратури через те, що у справі не конкретизовано де і як Михайлов скоїв злочин. Проте прокуратура змогла домогтися повернення справи до суду.

Як повідомляв Укрінформ, "фейками" та "дискредитацією" російські суди визнають фактично будь-яку інформацію про війну в Україні, яка суперечить офіційній позиції Кремля. Щонайменше половину вироків у справах про "фейки про армію" суди винесли через висловлювання про вбивство мирних жителів України російськими військовими.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-