Мін’юст США наймає десятки нових прокурорів, щоб перешкодити ухилянню рф від санкцій

Мін’юст США наймає десятки нових прокурорів, щоб перешкодити ухилянню рф від санкцій

Укрінформ
Адміністрація президента США Джо Байдена розширює штат федеральних агентів, які розслідують порушення санкцій і експортного контролю проти росії.

Про це повідомляє The Wall Street Journal, передає Укрінформ.

“Корпорації знаходяться на передовій, (вони – ред.) часто бачать ці порушення в першу чергу”, - сказав помічник генерального прокурора Метт Олсен.

За його словами, цей крок Міністерства юстиції додає 25 нових прокурорів до його відділу контррозвідки та контролю за експортом, що є частиною ширших зусиль, спрямованих на те, щоб компанії та інші треті сторони не допомагали росії ухилятися від санкцій США.

Читайте також: Україні потрібно створити відповідальний орган за санкційну політику - експертка

Олсен додав, що нові прокурори працюватимуть з корпораціями для розслідування санкцій та ухилення від експортного контролю, а також порушуватимуть кримінальні провадження проти компаній у разі порушень.

Окрім додаткових прокурорів, відділ контррозвідки також найме юриста, який консультуватиме з розслідувань, пов’язаних із корпораціями.

Читайте також: Китай потрапить не лише під санкції США, якщо постачатиме зброю рф - Блінкен

Минулого року США та їхні західні союзники запровадили кордон міжнародної торгівлі та фінансових обмежень щодо рф з метою змусити кремль вивести свої сили з України. За словами представників адміністрації, москва у відповідь залучила державні та приватні компанії з Ірану, Китаю і Туреччини для уникнення економічної блокади.

Як повідомляв Укрінформ, у США в п’ятницю заарештували двох жителів штату Канзас, які допомагали росії обходити західні санкції та постачали електроніку для авіації країні-агресору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-