росія збільшує сподівання на ядерний, кібернетичний та космічний потенціал – розвідка США

росія збільшує сподівання на ядерний, кібернетичний та космічний потенціал – розвідка США

Укрінформ
Серйозні втрати звичайних збройних сил росії після її повномасштабного вторгнення в Україні рік тому збільшує сподівання рф на її ядерний потенціал, а також на космічні сили та кібероперації.

Про це йдеться у щорічному звіті американської розвідувальної спільноти, представленому в середу під час слухань у Розвідувальному комітеті Сенату США, передає власний кореспондент Укрінформу.

«збройні сили рф зазнали втрат під час конфлікту в Україні, що вимагатиме років для їх відновлення», - зауважується у документі.

Читайте також: Війська рф не зможуть до кінця року повністю взяти під контроль схід України – розвідка США

Це також зменшить звичайні військові спроможності рф в Європі та Євразії й на глобальній арені. Тому, зазначається далі, «москва дедалі більше покладатиметься на ядерний, кібернетичний і космічний потенціал».

У цьому зв’язку наголошується, що росія зберігає можливість розгортати компоненти ВМС, стратегічні бомбардувальники, а також невеликі повітряні та наземні сили загального призначення по всьому світу.

«росія має найбільші та найпотужніші запаси ядерної зброї, і вона продовжує розширювати та модернізувати свій потенціал ядерної зброї»,- йдеться в документі.

Читайте також: У росії триває конфлікт між шойгу й пригожиним – британська розвідка

Зазначається, що москва від початку вторгнення демонструвала, що вважає свій ядерний потенціал необхідним для стримування США й НАТО та досягнення власних цілей.

Водночас звертається увага, що безпека російських ядерних матеріалів також залишається проблемою – попри покращення захисту матеріалів на ядерних об’єктах рф з 1990-х років.

Як повідомляв Укрінформ, в американській розвідці прогнозують, що росії не вдасться впродовж ближчих років розв’язати проблем виснаження, нестачі людей та морального духу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-