В Азії фіксують нові температурні рекорди на тлі зміни клімату

В Азії фіксують нові температурні рекорди на тлі зміни клімату

Укрінформ
У В’єтнамі зафіксовано найвищу температуру за всю історію країни, трохи вище 44 градусів Цельсія, у той час як експерти прогнозують, що і вона незабаром буде перевищена через зміну клімату.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Температурний рекорд був встановлений в північній провінції Тхань Хоа, де чиновники попередили людей залишатися вдома в найспекотніший час дня.

У в’єтнамській столиці Ханой експерт зі зміни клімату Нгуєн Нгок Хуй розповів, що новий рекорд у В’єтнамі викликає «тривогу», враховуючи «контекст зміни клімату та глобального потепління».

«Я вірю, що цей рекорд ще буде оновлений багато разів. Цей рекорд підтверджує, що екстремальні кліматичні моделі є правдивими», - сказав він. 

З початку індустріальної ери середня температура у світі уже потеплішала приблизно на 1,1°C, і температури зростатимуть і надалі, якщо уряди не різко скоротять викиди вуглецю.

Читайте також: ЄС та Норвегія створили «Зелений альянс» для боротьби зі зміною клімату

Зазначається, що в інших країнах Азії також спостерігається надзвичайно спекотна погода. 

У Таїланді заявили про рекордні 44,6 градусів Цельсія у західній провінції Мак. Тим часом ЗМІ М'янми повідомили, що в місті на сході зафіксовано 43,8 градусів, що є найвищою температурою за останні десятиліття.

Як повідомляв Укрінформ, Японія надасть $25 мільйонів кліматичному фонду Азіатського банку розвитку (АБР) для допомоги країнам Азіатсько-Тихоокеанського регіону з вирішенням проблем зміни клімату.

Фото: Huu Khoa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-