Підсанкційний російський міністр відвідав Саудівську Аравію за кілька днів після Зеленського

Підсанкційний російський міністр відвідав Саудівську Аравію за кілька днів після Зеленського

Укрінформ
Очільник МВС РФ Володимир Колокольцев, який перебуває під санкціям Заходу через війну Москви проти України, відвідав Саудівську Аравію та провів переговори зі своїм колегою у Королівстві.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News.

Візит Колокольцева до Ер-Ріяда відбувся через кілька днів після того, як Президент України Володимир Зеленський виступив на саміті Ліги арабських держав, який відбувся у п’ятницю у Джидді – портовому місті Саудівської Аравії на Червоному морі. 

Як зазначається, візит підкреслює, що Королівство та інші арабські країни Перської затоки підтримують свої відносини з Москвою під час її війни в Україні.

Місцеві ЗМІ повідомили, що Колокольцев зустрівся з міністром внутрішніх справ Саудівської Аравії принцом Абдулазізом бін Саудом.

Читайте також: Зеленський запросив Лігу арабських держав долучитися до української формули миру

«Під час зустрічі вони обговорили шляхи посилення співпраці у сфері безпеки між міністерствами внутрішніх справ двох країн, а також низку питань, що становлять спільний інтерес», — йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, Колокольцев перебуває під санкціями США з 2018 року у межах санкцій через діяльність Росії в Сирії та Україні. Міністерство фінансів США повідомляє, що Австралія, Канада, ЄС, Японія, Нова Зеландія та Велика Британія теж запровадили санкції проти Колокольцева. США також відмовилися надати йому візу для участі в саміті начальників поліції ООН у 2022 році, що критикувала Москва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-