Президентка Грузії помилувала ув'язненого гендиректора головного опозиційного телеканалу

Президентка Грузії помилувала ув'язненого гендиректора головного опозиційного телеканалу

Укрінформ
Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі підписала акт про помилування ув’язненого журналіста, колишнього гендиректора грузинського каналу «Руставі-2» та нинішнього очільника телекомпанії «Мтаварі» Ніколоза Гварамії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє видання Новости-Грузия.

«Сьогодні я підписала акт про помилування Ніколоза Гварамії. Я ухвалила це рішення після того, як були вичерпані всі юридичні кроки 19 червня, коли Верховний суд не задовольнив позов. Я не збираюся пояснювати це рішення, тому що воно є моїм дискреційним правом, яким я сьогодні користуюся», — сказала Зурабішвілі.

Читайте також: Українські журналісти провели у Києві акцію на підтримку ув’язненого грузинського колеги

Як повідомлялось, Ніка Гварамія – один із головних критиків уряду "Грузинської мрії". Влітку 2019 року його звільнили з телекомпанії "Руставі 2" після програшу справи одному з колишніх власників – лояльно налаштованому до влади бізнесмену Кібару Халваші.

Згодом Гварамія створив телеканал Mtavari, заново зібравши команду.

Тбіліський міський суд у травні 2022 року засудив Гварамію до 3,5 років позбавлення волі – це найсуворіше покарання за статтею про перевищення повноважень.

Читайте також: Опозиція у Тбілісі провела мітинг за відставку уряду та європейський курс Грузії

Суд визнав Гварамію винним у тому, що його сім'я використовувала дорогий автомобіль Porsche, отриманий від приватної компанії в обмін на розміщення реклами в ефірі "Руставі 2". На думку суду, це завдало шкоди інтересам приватної телекомпанії.

Фото: Новости-Грузия

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-