В Ізраїлі дію надзвичайного стану поширили на всю територію країни

В Ізраїлі дію надзвичайного стану поширили на всю територію країни

Укрінформ
Міністр національної безпеки Ізраїлю Ітамар Бен-Гвір оголосив про запровадження надзвичайного стану в країні, значно розширивши повноваження поліції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Haarets.

Надзвичайний стан почав діяти з вечора суботи.

Поліція може запроваджувати комендантську годину, оголошувати райони забороненими для відвідування, а також оглядати особисті речі та майно громадян, зокрема й транспортні засоби.

Читайте також: Внаслідок атак терористів ХАМАС загинули вже щонайменше 250 ізраїльтян

Правоохоронці відтепер мають право застосовувати "розумну силу" проти цивільних осіб, які не виконують їхні накази й відмовляються показувати своє майно, а також у разі потреби - для проникнення в приватні будинки.

Як повідомлялося, по центральних та південних районах Ізраїлю в суботу вранці було завдано масованого ракетного удару. Унаслідок масштабної атаки ХАМАС по Ізраїлю загинуло щонайменше 250 осіб.

Читайте також: Бойовики ХАМАС знову завдали масованого ракетного удару по Ізраїлю

Старший військовий командувач ХАМАС Мохаммад ад-Дейф оголосив про початок операції в трансляції в ЗМІ, закликаючи палестинців у всьому світі до боротьби. Він повідомив, що по Ізраїлю було випущено 5000 ракет. В Ізраїлі заявили, що по території країни було випущено 2200 ракет.

Читайте також: Весь світ розуміє, які «спонсори» могли забезпечити організацію атаки ХАМАС на Ізраїль - Зеленський

Міністр оборони Ізраїлю затвердив призов резервістів відповідно до потреб ЦАХАЛу. Армія Ізраїлю оголосила про початок контртерористичної операції «Залізні мечі» у відповідь на атаку ХАМАС.

Читайте також: Міністр оборони Ізраїлю: Ми змінимо реалії в Газі на 50 років вперед

Міністр оборони Ізраїлю затвердив призов резервістів відповідно до потреб ЦАХАЛу. Армія Ізраїлю оголосила про початок контртерористичної операції «Залізні мечі» у відповідь на атаку ХАМАС.

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив, що країна перебуває у стані війни.

СШАЄСУкраїна та низка інших держав засудили атаки по Ізраїлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-