Росія намагатиметься вплинути на вибори в країнах ЄС - канадська розвідка

Росія намагатиметься вплинути на вибори в країнах ЄС - канадська розвідка

Укрінформ
Пов’язані із Росією хакери намагатимуться вплинути на результати виборів, які пройдуть цього й наступного років у державах ЄС.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у звіті Центру з безпеки комунікацій.

“Європейські вибори в 2023 та 2024 роках можуть стати мішенню для Росії з огляду на важливість європейської військової та економічної підтримки для України”, - наголошується у документі.

Зазначається, що саме Китай та Росія чинять більшість підтримуваних державою еібератак проти виборчих систем й процесів у світі.

“Зловмисні кібернетичні дії, організаторів яких вдалося встановити, з високою ймовірністю покликані вплинути на вибори задля досягнення стратегічних цілей у геополітичних регіонах, що становлять інтерес для Росії та Китаю”, - переконані в розвідці.

У окремих випадках “кібернетична діяльність - політично мотивована й направлена на демократичні процеси певної країни”. “Для прикладу, пов’язані із державою проросійські кіберзлочинці спрямовували свої дії проти виборів у державах, які надавали підтримку Україні”, - стверджується у документі.

Читайте також: Проросійські хакери зламали урядові сайти Чехії

Як повідомляв Укрінформ, за даними канадського Центру з безпеки комунікацій, більшість кібернетичних нападів на виборчі системи й процеси у світі здійснили хакери, пов’язані із Росією та Китаєм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-