РФ відмовляє в консульському доступі до затриманої журналістки Радіо Свобода - Держдеп

РФ відмовляє в консульському доступі до затриманої журналістки Радіо Свобода - Держдеп

Укрінформ
Російська влада досі не надала американській стороні консульського доступу до утримуваної в СІЗО журналістки Радіо Свобода Алсу Курмашевої, яка має, в тому числі, американське громадянство.

Про це повідомив у середу під час пресбрифінгу речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми домагалися отримання консульського доступу до неї, який російський уряд так і не надав. Ми продовжимо наполягати на цьому», - зауважив представник зовнішньополітичного відомства США.

Він також підтвердив, що американська сторона знає про порушення вже третьої справи проти Курмашевої російським режимом та уважно стежить за розвитком подій.

«Ми, як і завжди, серйозно ставимося до зобов’язання допомоги нашим громадянам за кордоном. Ми продовжимо це робити і в цьому випадку», - підкреслив речник Держдепартаменту США.

Читайте також: Держдеп підтвердив арешт в Росії ще однієї американської журналістки

Як повідомляв Укрінформ, у середу російський режим порушив ще одну кримінальну справу проти журналістки Татаро-башкирської служби Радіо Свобода Алсу Курмашевої – за статтею щодо «фейків» про російську армію. Раніше суд у Казані визнав її винною в неповідомленні про друге громадянство і засудив до штрафу 10 тисяч рублів. Зараз Курмашева перебуває у СІЗО по справі щодо порушення закону про «іноземних агентів».

Алсу Курмашева – громадянка США та Росії, живе у Празі з чоловіком та двома дітьми. У Росію вона приїхала 20 травня через сімейні обставини. 2 червня Курмашеву затримали в аеропорту Казані, коли вона чекала рейсу, щоб повернутись у Чехію. У неї вилучили американський і російський паспорти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-