Голову парламенту Австрії запідозрили в корупції та позбавили імунітету

Голову парламенту Австрії запідозрили в корупції та позбавили імунітету

Укрінформ
Депутати Національної ради Австрії позбавили імунітету голову парламенту Вольфганга Соботку, дозволивши таким чином антикорупційній прокуратурі розслідувати справу щодо нього.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті австрійського парламенту.

"Наприкінці пленарного тижня Національна рада дала "зелене світло" розслідуванню прокуратури у справах економічних та корупційних злочинів щодо голови Національної ради Вольфганга Соботки", - йдеться у повідомленні.

За рекомендацією комітету з питань недоторканності депутати "одноголосно вирішили, що немає ніякого зв'язку між обвинуваченнями, про які йдеться, та політичною діяльністю Соботки як народного депутата і голови Нацради".

За даними австрійських ЗМІ, мова йде про підозру у причетності або підбурюванні до зловживання службовим становищем. Антикорупційна прокуратуру розслідує, чи втручався Соботка, колишній очільник МВС та впливовий функціонер правлячої Австрійської народної партії, у діяльність ексгенсека Міністерства фінансів Томаса Шміда під час податкової перевірки Фонду Ервіна Прьолля, створеного однопартійцем Соботки, колишнім губернатором Нижньої Австрії Ервіном Прьоллем.

Сам голова Нацради заперечує факт втручання і наполягає на своїй невинуватості.

Читайте також: Австрія схвалила санкції проти РФ після виключення Україною Raiffeisen Bank зі списку спонсорів війни

Як повідомляв Укрінформ, у серпні прокуратура Австрії у справах економічних та корупційних злочинів (WKStA) висунула обвинувачення колишньому федеральному канцлеру, ексголові Австрійської народної партії Себастіану Курцу у наданні неправдивих свідчень парламентській комісії.

У прокуратурі підозрюють активну участь Курца у реформі державної холдингової компанії ÖBAG, яка керує частками Республіки Австрія у низці компаній на загальну суму близько 23 млрд євро, та його причетність до призначень керівником холдингу ексгенсека Міністерства фінансів Томаса Шміда.

Фото з сайту австрійського парламенту

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-