Південна Корея й США провели військові навчання поблизу кордону з КНДР

Південна Корея й США провели військові навчання поблизу кордону з КНДР

Укрінформ
Південнокорейські та американські війська провели спільні навчання з бойовими стрільбами поблизу кордону з Північною Кореєю із застосуванням важкого озброєння.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ. 

У Південній Кореї заявили, що навчання механізованої піхотної бригади південнокорейської армії і бронетанкової бригади Stryker армії США мали на меті перевірити і підвищити бойову готовність, моделюючи агресію ймовірного супротивника.

За даними південнокорейської армії, навчання проходили з 29 грудня і закінчилися в четвер.

У них було задіяно понад 110 одиниць бойової техніки, включаючи південнокорейські танки, зенітну артилерію і бойові землерийні машини, а також американські штурмовики і бойові броньовані машини.

Військово-морські сили Південної Кореї в середу провели бойові стрільби і протичовнові маневри за участю есмінців, фрегатів і корветів.

Читайте також: Південна Корея провела навчання неподалік кордону з КНДР

Союзники збільшили масштаб і інтенсивність спільних навчань за останній рік на тлі ескалації напруженості на Корейському півострові після того, як Пхеньян випробовував балістичні ракети великої дальності і тактичну зброю.

Як повідомляв Укрінформ, 27 грудня понад 1000 південнокорейських військових, поліцейських і співробітників служб з надзвичайних ситуацій взяли участь в оборонних навчаннях, які імітували напад Північної Кореї на Сеул.

Фото: The Defense Ministry/Handout

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-