Демократи в Конгресі відхилили нові вимоги республіканців щодо кордону в обмін на допомогу Україні

Демократи в Конгресі відхилили нові вимоги республіканців щодо кордону в обмін на допомогу Україні

Укрінформ
Демократи в Палаті представників відхилили нові вимоги республіканця спікера Майка Джонсона в контексті посилення охорони американського кордону в обмін на допомогу Україні.

Про це пише в п’ятницю The Hill, передає Укрінформ. 

«Джонсон заявив, що республіканці Палати представників виступатимуть проти будь-якої нової допомоги Києву, якщо вона не супроводжуватиметься основними положеннями раніше ухваленого законопроєкту Республіканської партії про кордон, включно з відновленням політики «залишайтеся в Мексиці», розпочатої за експрезидента Трампа, а також будівництва сотень миль нової стіни», – зауважує видання.

Джонсон назвав це новою «прикордонною битвою» та заявив, що готовий «померти на тому пагорбі».

Його заява одразу викликала негативну реакцію з боку демократів, які в принципі підтримують нове фінансування на кордон, однак не жорсткі імміграційні обмеження, за які виступають республіканці. Демократи, чиї мандати знадобляться на голосуванні законопроєкту із Сенату, обіцяють заблокувати внесення заявлених ініціатив Джонсона. 

Конгресмен-демократ Рауль Ґріхальва з прикордонного штату Аризона звинуватив республіканців у тому, що вони пропонують «псевдорішення» дуже складних проблем з єдиною метою – підбурити електоральні настрої корінних американців.

Читайте також: У США готують до публікації угоду, яка може розблокувати кошти для України - Politico

«Ця стіна завжди була політичною символікою для республіканців, і вона продовжує бути такою. Той факт, що це зазнало невдачі, той факт, що це коштує грошей, витрат, (республіканцям – ред.) здається неважливим»,- зауважив законодавець.

Представник демократичного керівництва в Комітеті з питань внутрішньої безпеки Бенні Томпсон у цьому зв’язку підкреслив, що вимоги республіканців не є реалістичними. 

«Я думаю, що це та сама риторика, яка лунала упродовж останніх десяти років», – зазначив Томпсон.

Як повідомляв Укрінформ, республіканці упродовж останніх кількох місяців блокують надання допомоги Україні в обмін на виконання їхніх вимог до демократів щодо реалізації змін в міграційні політиці США та посилення південного кордону.

Фото: Win McNamee/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-