У Китаї за службові правопорушення торік покарали понад 600 тисяч чиновників

У Китаї за службові правопорушення торік покарали понад 600 тисяч чиновників

Укрінформ
Наглядові органи Китаю минулого року покарали за вчинені при виконанні службових обов’язків правопорушення 610 тисяч державних чиновників, серед них 49 посадових осіб міністерського рівня й керівництва провінцій.

Про це йдеться в повідомленні Центральної комісії Компартії Китаю з перевірки дисципліни та Державного наглядового комітету уряду КНР, передає Укрінформ.

Загалом торік антикорупційні органи Китаю отримали близько 3,5 мільйона скарг і повідомлень про можливе вчинення держслужбовцями правопорушень та розглянули понад 1,7 мільйона з них.

На основі отриманих фактів наглядові органи розслідували майже 626 тисяч справ, за результатами розгляду яких покарання отримали 610 тис. держчиновників від найвищого центрального рівня до керівників сільських громад і корпоративного персоналу.

Окремо вказана статистика по фактах хабарництва наділених державною владою посадовців. Упродовж року випадки хабарництва розслідувалися стосовно 17 тисяч осіб, із яких матеріали на 3389 осіб було передано до прокуратури.

У повідомленні не вказується, що очікує на чиновників, які завинили. Зазвичай покарання варіюються від догани до виключення з КПК із подальшим направленням справ до органів прокуратури для притягнення винних до кримінальної відповідальності.

Читайте також: Лідер КНР провів «чистки» у військах після інформації про корупцію – розвідка США

Як повідомляв Укрінформ, у Китаї колишньому партійному чиновнику дали 14 років в'язниці за хабарі на $7 мільйонів.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-