Держдеп - про рішення ЄС: Добре, що Україну підтримує широка коаліція країн

Держдеп - про рішення ЄС: Добре, що Україну підтримує широка коаліція країн

Укрінформ
Рішення Євросоюзу щодо створення Українського фонду є гарним прикладом того, що Україну підтримує широка коаліція країн, однак Конгрес США все ж має виконати свою роль, ухваливши додатковий пакет з понад $60 млрд допомоги для українців.

Про це заявив у четвер у Вашингтоні речник Держдепартаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Уркінформу.

«Сьогоднішнє рішення ЄС лише підкреслює те, про що держсекретар говорив знову й знову: не тільки Сполучені Штати підтримують Україну, а широка коаліція союзників і партнерів у Європі та в усьому світі робить це»,- зауважив представник Держдепу.

За його словами, якщо подивитися на загальний фінансовий внесок на підтримку України, то європейські країни внесли більше. Зокрема, Сполучені Штати виділили близько $75 мільярдів допомоги, тоді як європейські країни разом внесли близько $110 мільярдів.

Читайте також: Рішення ЄС щодо €50 мільярдів для України не замінить лідерства США у військовій допомозі - Білий дім

У цьому зв’язку Міллер привітав рішення європейських союзників і партнерів продовжити підтримку України, яка надалі протистоїть агресії РФ.

«Отже, це значною мірою є колективними зусиллями, і ми вважаємо, що в інтересах національної безпеки США, щоби Конгрес виконав свою роль, активізував і ухвалив запит на додаткове фінансування, надісланий президентом»,- зауважив речник зовнішньополітичного відомства.

Як повідомляв Укрінформ, у Білому домі заявили, що рішення ЄС створити Український фонд на €50 млрд для України не замінить лідерства США у військовій допомозі Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-