ЄС ще на рік продовжив санкції проти режиму в Білорусі

ЄС ще на рік продовжив санкції проти режиму в Білорусі

Укрінформ
Рада ЄС вирішила продовжити ще на рік, до 28 лютого 2025 року, обмежувальні заходи проти режиму у Білорусі.

Про це повідомляється на сайті Європейської ради, передає Укрінформ.

«Сьогодні Рада ЄС вирішила продовжити обмежувальні заходи, запроваджені через внутрішні репресії в Білорусі та підтримку її режимом російської агресивної війни проти України, ще на один рік, до 28 лютого 2025 року», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, з серпня 2020 року, від часу жорстокого придушення народних протестів проти фальсифікації результатів президентських виборів в Білорусі, ЄС застосував кілька пакетів санкцій проти режиму Лукашенка за внутрішні репресії та порушення прав людини. Вони включають як індивідуальні заходи, так і обмеження для організацій та установ.

Додаткові обмежувальні заходи були вжиті проти режиму Білорусі та проти осіб, причетних до підтримки злочинного вторгнення РФ в Україну.

Індивідуальні обмежувальні заходи проти осіб та установ передбачають заморожування фінансових активів, фізичним особам заборонено подорожі до ЄС. На цей час такі санкції охоплюють 233 особи, включаючи Олександра Лукашенка та його найближче оточення, а також 37 установ.

Читайте також: Німеччина вважає вибори в Білорусі сфабрикованими

Як повідомлялося, 25 лютого в Білорусі відбулися парламентські й місцеві вибори - перші після масових протестів 2020 року, які були проведені в умовах залякування та репресій, усунення від участі будь-яких опозиційних політиків, без дотримання жодних демократичних норм та за відсутності міжнародних спостерігачів.

Олександр Лукашенко під час голосування заявив, що має намір брати участь у президентських виборах у 2025 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-