Кемерон виступив проти відправлення військових в Україну

Кемерон виступив проти відправлення військових в Україну

Укрінформ
Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон виступив проти відправлення західних військових в Україну навіть для здійснення ними тренувальних місій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AFP.

"Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон в інтерв’ю німецькій газеті Sueddeutsche Zeitung, опублікованому в суботу, заявив, що виступає проти відправлення західних військ в Україну, навіть для проведення навчальних місій", - йдеться у повідомленні.

Кемерон зазначив, що навчальні місії найкраще здійснювати за кордоном, зазначивши, що Велика Британія підготувала таким чином вже 60 тисяч українських військових.

За його словами, розміщення іноземних військових в Україні зробить їх мішенями для РФ.

Кемерон зазначив, що Україні потрібно більше зброї великої дальності, і що він готовий працювати з Берліном, щоб подолати небажання ФРН постачати німецькі крилаті ракети Taurus Україні.

Читайте також: Глава МЗС Франції: Якщо Україна впаде, я б не робив великих ставок на Євросоюз

Як повідомляв Укрінформ, президент Франції Еммануель Макрон 26 лютого заявив, що не виключає відправку західних військ в Україну.

Пізніше Велика Британія підтвердила, що направляла невеликі підрозділи в Україну для допомоги в медичній підготовці, але речник прем’єр-міністра Ріші Сунака сказав, що країна не передбачає широкомасштабного розгортання своїх військових в Україні.

Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню заявив, що зараз немає планів надсилати війська в Україну, але союзники України можуть розглянути можливість проведення спеціальних тренувань або місій з розмінування.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав партнерів повернути тренувальні місії на територію України, нагадавши, що у 2014-2022 роках в нашій країні працював увесь спектр тренувальних місій.

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-