Єменські хусити запевнили Китай і Росію, що не атакуватимуть їхні кораблі - Bloomberg

Єменські хусити запевнили Китай і Росію, що не атакуватимуть їхні кораблі - Bloomberg

Укрінформ
Єменські хусити сказали Китаю та Росії, що не атакуватимуть їхні кораблі, що проходитимуть через Червоне море та Аденську затоку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg із посиланням на поінформовані джерела.

Китай і Росія досягли порозуміння після перемовин між їхніми дипломатами та одним із провідних політиків хуситів Мохаммедом Абдель Саламом в Омані, кажуть джерела.

В обмін на безпеку в Червоному морі та Аденській затоці, КНР та Росія можуть надати політичну підтримку єменським повстанцям у таких органах, як Рада безпеки ООН. Залишається незрозумілим, як така підтримка буде проявлятися, однак вона може включати блокування більшої кількості резолюцій, йдеться у матеріалі.

Речники китайського та російського урядів, так само як і хуситів, включно з Абдель Саламом, не надали коментарів Bloomberg з цього приводу.

«Хоча хусити вже повідомили, що судна Москви і Пекіна не будуть об’єктами нападу, перемовини підкреслюють зростаючу знервованість серед світових держав через атаки ракетами та дронами у південній частині Червоного моря і навколо нього, що почалися у середині листопада», – зазначили в агентстві.

Тоді як більшість західних судноплавних компаній уникали проходження через Баб-ель-Мандебську протоку, яка з’єднує Червоне море та Аденську затоку, через атаки з боку хуситів, дані відстеження суден свідчать, що багато кораблів з Китаю та Росії проходять через цей район.

Читайте також: США і Британія знову завдали ударів по хуситах у Ємені

Нагадаємо, вантажне судно Rubymar, яке єменські хусити атакували 18 лютого, затонуло у Червоному морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-