Санкції в дії: Дубай втрачає привабливість для заможних росіян - Bloomberg

Санкції в дії: Дубай втрачає привабливість для заможних росіян - Bloomberg

Укрінформ
Через два роки після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну найбільше місто ОАЕ Дубай втрачає привабливість для росіян, зокрема тому, що місцеві банки стають суворішими у дотриманні санкцій з боку США.

Як передає Укрінформ, про це пише Bloomberg.

За словами банкірів та інвестиційних менеджерів, потік російських грошей в Об’єднані Арабські Емірати демонструє ознаки уповільнення. Жоден з опитаних агенцією експертів не прогнозує масштабного відтоку російських грошей з ОАЕ, але разом з тим не передбачається і збільшення припливу коштів.

Bloomberg зауважує, що деякі росіяни вже розглядають можливість переїзду до нових юрисдикцій або навіть повернення додому, оскільки емігранти у Дубаї стикаються з підвищенням орендної плати та щоденних витрат.

Читайте також: США та Британія розслідують криптовалютні транзакції Росії на $20 мільярдів

На відміну від США та Євросоюзу, ОАЕ не запровадили санкцій проти РФ. Проте російські організації, які відкривають банківські рахунки, тепер частіше стикаються з перевірками з боку місцевих банків, оскільки ОАЕ зазнають посиленого тиску з боку США щодо можливого ухилення від санкцій, наголошують експерти.

Інвестиційна імміграційна компанія Henley & Partners відзначає, що в ОАЕ поселяється все менше росіян. "Тому лінія тренду йде донизу", – сказав Філіп Амаранте, керівник відділу Близького Сходу в компанії.

Читайте також: Швейцарські банки почали закривати рахунки громадян Росії

"Фактично, деякі з моїх російських клієнтів або скоротили свої активи у Дубаї, які вони купили два роки тому, залишили тут невелику базу, але повернулися до Москви, або вирушили в інші доступні та дуже привабливі юрисдикції, такі як Маврикій", - додав він.

Як повідомлялося, банки Об'єднаних Арабських Еміратів слідом за кредитними організаціями Туреччини та Китаю обмежили розрахунки з РФ та стали закривати рахунки компаній та фізичних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-